OM OSS

Underprotection är ett danskt varumärke som grundades 2010 och har sin bas i Köpenhamn. Vårt mål är att skapa underkläder som får dig att känna dig fantastisk, loungewear som du vill bära varje dag och badkläder som får dig att drömma om sommar, sol och lata semesterdagar. 

Vi har som mål att utmana uppfattningen om vad hållbart mode kan vara och varje säsong kommer vi att bevisa att det verkligen kan vara allt du önskar dig! Vi vill göra skillnad genom att ge våra kunder möjlighet att kombinera etik och estetik.

Vi designar två huvudkollektioner och två mindre mittenkollektioner om året, som alla inkluderar underkläder, loungewear och badkläder, tillverkade i hållbara tyger och producerade i certifierade fabriker. Våra kollektioner visas hos många fantastiska återförsäljare världen över, från New York till Seoul och Melbourne och i de största modestäderna i Europa.

Vi använder endast hållbara material som återvunnen polyester, återvunnen ull, lyocell och ekologisk bomull. Alla våra förpackningar, papper och polybags är antingen återvunna eller biologiskt nedbrytbara. De flesta av våra produkter är veganskt godkända och om inte, beror det på att den är återvunnen (ull) eller att det är en avfallsresurs (mjölk). Rättvisa arbetsvillkor och rättvisa löner är mänskliga rättigheter, därför arbetar vi bara med certifierade fabriker. Vi tror på jämlikhet och lika möjligheter för män och kvinnor. En av våra huvudleverantörer för loungewear och badkläder drivs och ägs av kvinnor, dem har vi samarbetat troget med sedan vår första kollektion. Vi älskar kvinnor, alla kvinnor, och vårt mål är att få dig att känna dig så vacker och bekväm som möjligt.

10 ÅR MED HÅLLBART MODE

Hållbarhet är inget nytt. För 10 år sedan hade vi en vision, att hållbara underkläder skulle vara lika åtråvärda och glamorösa som det konventionella modet. Det har varit en färgsprakande resa från att vara ett litet start-up företag, till att bli ett av de ledande varumärkena inom hållbara underkläder, badkläder och loungewear. Idag samarbetar vi med Selfridges, Luisaviaroma och andra passionerade oberoende återförsäljare, i deras strävan att tillgodose den alltmer medvetna konsumenten.

Från att få våra leverantörer certifierade eller experimentera för att få fram miljövänliga material och återvunna kvaliteter, kommer vår kunskap och hållbara praxis att fortsätta att expandera. För vårt 10-årsjubileum har vi skapat en tidslinje som visar hur långt vi har kommit sedan de tidiga dagarna 2010. Vi är stolta över att ha varit en del av en viktig rörelse och stolta över att säga att hållbarhet inte är en ”trend” för oss - det utgör snarare själva kärnan av vår värdegrund. Ja, det har gått tio år, och vi kan inte vänta med att se vad framtiden innebär, både för oss och för hela branschen!

BRINGING YOU SUSTAINABLE FASHION FOR 10 YEARS AND COUNTING!